Oris Aquis Great Barrier Reef – Limited Edition

Oris är äntligen tillbaka med en limiterad Oris Aquis igen. Ett fenomen vi såg mycket av för några år sedan men sen dess inte sett på länge.

Ett koncept vi gillade skarpt, de skapade mycket diskussion, märket kunde lyfta lokala hållbarhets samarbeten och man fick fram riktigt häftiga produkter.

En klocka med ett syfte

Oris har länge engagerat sig i miljöfrågor, och samarbetet med Reef Restoration Foundation är en del av deras pågående arbete för att åstadkomma en positiv förändring. Klimatförändringar har en förödande effekt på världens korallrev, och enligt Australian Institute of Marine Science har 73 % av de undersökta reven i Great Barrier Reef Marine Park utsatts för allvarlig blekning. Detta samarbete syftar till att motverka dessa effekter och bidra till återhämtningen av dessa viktiga ekosystem.

oris aquis great barrier reef
Oris Aquis Great Barrier Reef

Design och funktion

Urtavla och boett

Den gradientblå urtavlan är inspirerad av Great Barrier Reefs turkosa och blå vatten och reflektionen av solens strålar genom vattnet. Klockans boett är tillverkad i rostfritt stål och har en roterande bezel med volframinlägg, vilket ger både hållbarhet och en elegant estetisk touch.

Urverk

Klockan drivs av Oris egen Calibre 400, en automatisk urverk med fem dagars gångreserv, hög anti-magnetism, och en rekommenderad serviceintervall på tio år. Detta urverk är designad för att ge precis tidtagning och pålitlighet.

Armband och ergonomi

Armbandet är gjort av flerdelat rostfritt stål och är utrustat med Oris-patenterade Quick Strap Change System och en säkerhetsfällbar lås med snabbjusteringssystem. Detta gör att klockan enkelt kan anpassas för optimal komfort och funktionalitet.

Därför är vi extra glada se att man släppt just en Oris Aquis i limiterad utgåva till 2000 exemplar. Det som är speciellt med denna klocka är tavlan. Den har en slags sunburst effekt som är svår beskriva men den går alltså uppifrån och ner istället för ifrån mitten som många gör.

oris great barrier reef limited edition iv
Oris Great Barrier Reef Limited Edition IV

Klockan är en riktig hitt med sitt nyligen uppdaterade case och lite skönare design. Denna gillar vi starkt helt enkelt.

Missa inte vår video som vi fotade nere på Watches & Wonders när vi fick de klockan rätt långt innan lansering faktiskt.

oris great barrier reef limited edition iv baksida
Oris Great Barrier Reef Limited Edition IV baksida

Tekniska Specifikationer

FunktionDetaljer
ModellnamnOris Great Barrier Reef Limited Edition IV
MaterialRostfritt stål, roterande bezel med volfram inlägg
FärgvalGradientblå urtavla
Diameter43,50 mm
TjocklekEj specificerad
VattentäthetUpp till 30 bar (300 meter)
GlasSafirglas, välvt på båda sidor, antireflexbehandling inuti
UrtavlaBlå gradient, Super-LumiNova® belagda index och visare
RörelseOris Calibre 400
Gångreserv120 timmar (5 dagar)
Precision-3/+5 sekunder per dag (inom COSC-toleranser)
ArmbandFlerdelat rostfritt stål med Oris-patenterade Quick Strap Change System och säkerhetsfällbart spänne
Speciella funktionerMycket anti-magnetisk, datumvisning, timme, minut, sekund, stop-sekund funktion
Begränsad Upplaga2 000 numrerade exemplar
TillgänglighetJuli 2024
PrisCHF 3 900

Stöd till Reef restoration foundation

En del av intäkterna från försäljningen av denna klocka går direkt till att stödja Reef Restoration Foundations arbete. Deras projekt fokuserar på att odla koraller i havsbaserade plantskolor och plantera ut dem på korallrev som drabbats av blekning och andra miljöhot. Detta är avgörande för att bevara den biologiska mångfalden och stötta hälsan i våra hav, som i sin tur producerar 70 % av världens syre.

Oris engagemang för hållbarhet och miljöskydd återspeglas i deras stöd till Reef Restoration Foundation och deras arbete för att skydda och återställa korallrev. Med lanseringen av Great Barrier Reef Limited Edition IV visar Oris att de inte bara skapar vackra klockor, utan också bidrar till en bättre framtid för vår planet.

great barrier reef oris.tif
Great Barrier Reef.tif

Oris fortsätter att leda vägen med klockor som inte bara är tekniskt avancerade utan också tjänar ett större syfte. Great Barrier Reef Limited Edition IV är ett bevis på att stil och hållbarhet kan gå hand i hand.

Missa inte heller vårt inlägg om de mest populära dykarklockorna under 25 000kr