Louis Vuitton Escale

En hyllning till hantverksskicklighet

Våren 2024 markerar en ny era för Louis Vuitton med lanseringen av deras senaste klockserie, Escale. Denna kollektion är en hyllning till det gedigna hantverk och den kreativitet som präglar varumärket. Escale Cabinet of Wonders, en trilogi av métiers d’art-klockor, är inspirerad av Gaston-Louis Vuitton, tredje generationens patriark i Maison-familjen.

Nu når Escale sin nästa milstolpe med en tidlös modell som fokuserar på klockans mest fundamentala funktioner: timmar, minuter och sekunder. För att fira tioårsjubileet av Escale-kollektionen, presenterar Louis Vuitton för första gången på ett decennium en trehandig modell. Den senaste Escale kännetecknas av högt texturerade ytor, en förfinad design och sofistikerade finish, medan urverket härstammar från traditionell schweizisk urmakarkonst.

De olika modellerna

Fyra nya modeller definierar den nya Escale-kollektionen, tidlösa klockor som tillför en ny dimension till de tidigare komplicerade modellerna. Två av modellerna är i roséguld med texturerade urtavlor, både sofistikerade och diskreta, perfekta för vardagen. De andra två modellerna är i platina, ytterligare dekorerade med prydnads- och ädelstenar för en lyxigare känsla. Dessa modeller introducerar en djupare designapproach och förstärker integrationen av Louis Vuittons arv och värderingar inom fin urmakeri.

louis vuitton escale blå
Louis Vuitton Escale blå

Louis Vuittons historiska och oöverträffade savoir-faire inom koffertillverkning är kärnpunkten i nya Escale. Precis som i andra Escale-modeller under det senaste decenniet, refererar luggarna kontinuerligt till Maison’s ikoniska koffertar, liknande de vinklade formerna och nitade ytorna av mässingsbeslagen som förstärker Louis Vuitton-koffertar.

Väl genomförd klockdesign

Urtavlan, som är exceptionellt rik på detaljer och komplexitet, kräver enastående precision vid tillverkningen. Sekundvisarens spets på alla Escale-modeller är formad för att följa kurvan på urtavlan, vilket minimerar risken för parallaxfel och gör det möjligt att läsa sekunderna med hög noggrannhet. Denna precision stöds av det kronometer-certifierade urverket cal. LFT023, vars 50-timmars gångreserv säkerställs av energieffektiva lösningar såsom tillverkning av sekundvisaren i titan istället för guld.

En ny urtavelsstruktur, synlig i roséguldsmodellerna, refererar direkt till den fint korniga ytan av Louis Vuitton Monogram canvas. Specialanpassade urtavelsstämplar utvecklades och förfinades över flera materialförsök för att perfekt återge canvasens smidighet och känsla på en metallurtavla. Ljuset spelar över de fasetterade timindexen och längs spåret som delar den centrala urtavlan och minuterie, och guidar ögat över expanser av texturer och finish.

Designad för att användas

Escale är synonymt med konsten att resa, en filosofi som ligger i hjärtat av Louis Vuitton. När resan transcenderar sitt utilitaristiska syfte och öppnar vägen för självupptäckt, blir destinationen sekundär och själva resan stiger till primat. En escale är mer än bara ett stopp – det framkallar fantasin och minnet av ett ögonblick som dröjer kvar i sinnet; det fångar essensen av resans konst.

louis vuitton escale side gold
Louis Vuitton Escale side gold

Varje aspekt av den omdesignade Escale är fylld med intention, från lek med klockans finish till kurvan på safirglaset. En oktagonal krona toppas med en kupol, som speglar formen av en koffertnit, och pryds med Louis Vuitton Monogram. Fluted på alternerande sidor för att underlätta uppdragning och inställning, är kronan sömlöst placerad mot en satinborstad boettsida, som sedan övergår till handpolerade och borstade luggar med dekorativa nitar. Var och en av dessa komponenter har utformats med kontrasterande finish relativt till sina angränsande element, vilket ger klockan en avsiktlig men organisk grace som helhet.

Egenskaper och specifikationer

Louis Vuitton Escale – Roséguld, Silvrig Urtavla

  • Case: 18-karats roséguld, polerad bezel, polerade och satin-finish luggar, satin-finish boettsidor, 39 mm diameter, 97 mm tjocklek utan glas, 10.34 mm med kupolglas, Öppen baksida, serienummer ingraverat på en vitguldplatta, Safirglas med antireflexbehandling, Vattentät till 50 meter.
  • Dial: Silvrig stämplad central urtavla och satin-finish lutande fläns, 18-karats roséguld tim- och minutvisare, PVD-belagd titanium sekundvisare, 18-karats roséguld index.
  • Movement: Caliber LFT023: självuppdragande mekaniskt urverk, Funktioner: Timmar, minuter och sekunder, 22-karats roséguld mikro-rotor, 147 komponenter, 50-timmars gångreserv, 28,800 vibrationer/timme, 32 juveler, Certifierad kronometer av Genève Observatoriet.
  • Bracelet: VVT kamelläder och beige kalvskinnsfoder.
  • Buckle: 18-karats roséguld pin-spänne med LOUIS VUITTON ingraverad signatur.

Louis Vuitton Escale – Roséguld, blå urtavla

Liknande specifikationer som den silvriga urtavlan men med en vacker blå nyans som skapar en elegant och modern kontrast till roséguldet.

Escale-kollektionen representerar Louis Vuittons fortsatta engagemang för kvalitet, innovation och tidlös design. Dessa klockor är inte bara tidmätare, utan konstverk som förenar tradition och modernitet i en perfekt symbios. Upptäck den nya Escale och låt den ta dig med på en resa genom tid och hantverksskicklighet.

Urtavla och visare

Den silvriga urtavlan har en stämplad mitt och en satin-finish lutande fläns. Tim- och minutvisarna är i 18-karats roséguld, medan sekundvisaren är i PVD-belagt titan för att säkerställa exakt tidsavläsning. Indexen är även de i 18-karats roséguld, vilket ger en sammanhängande och lyxig känsla.

Urverk

Inuti denna eleganta boett hittar vi kaliber LFT023, ett självuppdragande mekaniskt urverk. Med en gångreserv på 50 timmar och en frekvens på 28 800 vibrationer per timme, garanterar detta urverk högsta precision och pålitlighet. Urverket är certifierat som en kronometer av Genève Observatoriet, vilket ytterligare betonar dess kvalitet.

Armband och spänne

Klockan kommer med ett kamelfärgat kalvskinnsarmband med beige kalvskinnsfoder, vilket kompletterar roséguldet perfekt. Spännet är i 18-karats roséguld och har Louis Vuitton-gravyren, vilket tillför en extra touch av lyx och förfining.

Tekniska specifikationer

KomponentBeskrivning
Boett18-karats roséguld, polerad bezel, polerade och satin-finish luggar, satin-finish boettsidor
Diameter39 mm
Tjocklek10,34 mm med kupolglas
BakboettÖppen med serienummer ingraverat på en vitguldplatta
GlasSafirglas med antireflexbehandling
Vattentäthet50 meter
UrtavlaSilvrig stämplad mitt och satin-finish lutande fläns, 18-karats roséguld tim- och minutvisare, PVD-belagd titanium sekundvisare, 18-karats roséguld index
UrverkKaliber LFT023: självuppdragande mekaniskt urverk, 22-karats roséguld mikro-rotor, 50-timmars gångreserv, 28 800 vibrationer/timme, 32 juveler, Certifierad kronometer av Genève Observatoriet
ArmbandKamelfärgat kalvskinn med beige kalvskinnsfoder
Spänne18-karats roséguld pin-spänne med Louis Vuitton ingraverad signatur
Är Louis Vuittons modell lite för dressade för din smak men du vill ändå spana in lite lyxigare klockor? Läs då vår artikel om de bästa dykarklockorna under 25 000kr här.