Konferensresor

notis konferensresor

Konferenser är ett utmärkt tillfälle att nätverka med andra yrkesverksamma, lära sig om nya trender i din bransch och komma bort från den dagliga vardagen.

Det är väldigt vanligt idag att man anordnar konferensresor både inom landet eller ibland utanför. Det är ett ypperligt tillfälle för större bolag att åka till en annan plats där kollegor jobbar, eller rent utav kanske en annan del av stora bolag. Där skapar man också utbyten och kontakter över bolagsgränser och riktiga utbyten kan skapas.

Vi på klockfeber är vana med konferensresor i våra arbeten och uppskattar dem mycket. Det bästa vi upplevt är när man ger ordentligt med utrymme för diskussioner, workshops etc. Speciellt efter covid tiden har intresset och behovet av att träffas ökat och man är väldigt taggad på att träffa, lära känna och utveckla relationerna man har till sina kollegor.

Detta inte minst för företag som sitter utspridda i landet eller kanske till och med världen. Här finns också tillfällen för er att lära av inspirerande föreläsare, för företagsledningen få ut viktiga budskap och informella kontakter att knytas. Många säger att ideer och beslut tas vid kaffemaskiner. Men vi tror att det är betydligt fler ideer som startar på bolagskonferenserna runt om i landet.

people sitting on chairs watching a game

5 tips för en lyckad konferensresa med dina kollegor

Men om du ska åka på konferensresa med dina kollegor är det viktigt att vara förberedd. Här är 5 tips som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din resa.

  1. Välj rätt konferens. Det finns oändligt många företagskonferenser att välja mellan, så det är viktigt att välja en som är relevant för din bransch och som erbjuder den typ av nätverksmöjligheter som du söker. Du bör också tänka på var konferensen hålls och om du lätt kan ta dig dit.
  2. Boka din resa och ditt boende i god tid. Konferenshotellen fylls snabbt, så det är viktigt att du bokar din resa och ditt boende så snart som möjligt. Om du delar rum med kollegor, se till att diskutera dina förväntningar på integritet och ljudnivå i förväg.
  3. Packa lätt men smart. Du behöver ta med dig dina professionella kläder och skor, men du vill inte släpa runt på en tung resväska. Packa lätt men smart genom att välja mångsidiga kläder som kan blandas och matchas. Och glöm inte att packa ner dina laddare!
  4. Avsätt tid för nätverkande. När du deltar i företagskonferenser handlar det om att nätverka, så se till att du avsätter tid i ditt schema för att träffa nya människor och utbyta visitkort. Delta i mottagningar och evenemang utanför konferensens öppettider om det är möjligt, eftersom det ofta är där som det mest produktiva nätverkandet äger rum.
  5. Följ upp efter konferensen. När du är tillbaka från konferensen bör du ta dig tid att följa upp de nya kontakter du har knutit. Skicka dem ett e-postmeddelande eller ett LinkedIn-meddelande där du tackar dem för deras tid och föreslår sätt som ni kan samarbeta på i framtiden.

Sammanfattning

Företagskonferenser är ett utmärkt tillfälle att nätverka med andra yrkesverksamma, lära sig om nya trender i din bransch och komma bort från kontoret under några dagar. Genom att följa dessa tips kan du se till att din nästa konferensresa blir en succé!

Prenumerera på Klockfeber

Vi lovar att inte spamma