Klockor och bilar

Skärmavbild 2022 05 23 kl. 18.09.08

Att klockor är vårt absolut största intresse på klockfeber är nog ingen tvekan om, men att det intresset går hand i hand med många andra intressen är inget ovanligt. Många klockintresserade gräver sig ofta djupt i intressen med musik, friluftsliv, simning med mera. Men ett av de starkast kopplade intressen är ofta klockor och bilar.

Vi på klockfeber är också lite bilnördar och gillar även det utöver klockor. Bilar och klockor går ofta hand i hand och det är inte sällan som man gör modeller tillsammans klocktillverkar och biltillverkare.

Bilar är precis som klockor ett otroligt brett och spännande ämne man kan gräva sig otroligt djupt inom. Men de vanligaste som de flesta gillar är såklart sportbilar och då pratar vi ofta unika, coola och snabba bilar. Att vissa bilar är snabbare än andra kan ofta synas på design och formspråk men att göra en bil snabb kan gå till på många olika sätt.

Våra vänner på Motor nord jobbar med just detta, att göra bilar snabbare, bättre och helt enkelt optimera bilen för det ändamålet man är ute efter. Det som de ofta pratar om är just Motoroptimering. Att optimera en motor betyder inte bara att skruva upp effekten för att bilen skall gå snabbare. Utan att optimera din motor kan även förbättra din körekonomi. Att just förbättra ekonomin i körningen är inte något som alla tänker på att man kan göra men något som vi lärt oss är vanligare än man tror när vi pratat med Motor Nord.

När man pratar om att optimera din motor för ökad prestanda finns det givetvis mycket mer att optimera än att bara göra bilen snabb framåt. När de kommer till prestanda kan det mätas på massvis med olika sätt och något som man i dialog med experter kan diskutera fram vad man just själv är intresserad av att förbättra

Sammanfattningsvis så är onekligen klockor och bilar två intressen som sitter tight ihop. Många märken gör samarbeten och klockmärken är vanligt att man ser på tävlingsbilar som reklam. Det är väldigt roligt och spännande när två så pass olika produkter kan koppla samman två olika intressen och där emellan brygga personer mellan de olika världarna. Så är ni klockintresserade eller bilintresserade? Se till att även kolla in den andra sidan och se om de kan vara något av intresse även för er.