IFL Watches gör om en Oris

Nu har vi fått händerna på något riktigt coolt och unikt. Denna gång är det något långt ifrån det vanliga du ser i en butik på stan. Vi har nämligen fått möjligheten att testa IFL Watches senaste designskapelse.

IFL Watches har gjort en grej av att customisa klockor och måla tavlor samt olika delar på klockor tillsammans med The Dial Artist. Ett koncept som blivit hysteriskt populärt och deras Casio Oaks i olika häftiga design säljs slut snabbt i internetbutiken.

Oris and IFL Watches 3

Oris Diver 65 Tiffany Sky

Men nu har man tagit det upp ett par steg till. Man har inte bara tagit en automatisk klocka för första gången, utan man har tagit en klocka från vårat favoritmärke, nämligen Oris och modellen Oris Diver 65 och sedan målat tavlan i liknande tema som några av deras tidigare tavlor designade till Casio klockor, men här matchat tavlan med klockans original index som faktiskt är i denna turkosa färg som ni kan se. Namnet på klockan är alltså Originalnamnet med Oris Diver 65 men att man adderat Tiffany Sky vilket är ett passande och coolt namn för klockan.

Vi fick möjligheten att testa denna klocka, ta lite egna bilder och ja som ni kommer se och höra i videon senare gillar vi det skarpt. Det är två varumärken som vi gillar, även om det inte är ett officiellt samarbete så tycker vi det är coolt att IFL Watches väljer att ta en klocka från just Oris. Det är såklart ett stort och häftigt steg av IFL Watches att ta när man skall ge sig på en klocka av denna kaliber, men också väldigt smickrande för Oris att man valt just en av deras modeller att satsa på.

Oris and IFL Watches 1

Klockan är som vi nämnde en helt vanlig Oris Diver 65 med den grå tavlan och turkosa index. Det som man gjort från IFLs sida är att man målat turkosa, grå, vita prickar på tavlan som skapar en riktigt cool dynamik i tavlan.

Sammanfattning av klockan

Oris and IFL Watches 4

Sammanfattningsvis kan vill vi väl säga att vi var väldigt taggade och nästintill helt säkra på att vi skulle gilla denna klocka innan vi ens visste vad vi skulle se eftersom vi gillar vad båda dessa varumärken står för och vad de jobbar med. Men att den skulle bli såhär välbalanserad visste vi inte. Klockan är snygg och enkelt att bära, samtidigt som den som tittar lite närmare ser att det är något helt unikt. Det är en egenskap som vi som klocknördar tycker är otroligt kul, en klocka som du kan ta till jobbet, likaså ett klockevent och fortfarande sticka ut. En helt klar fullträff helt enkelt.

Köpa en klocka från IFL Watches?

Oris and IFL Watches 2

Ja, vill ni köpa denna klocka från IFL watches, ja då rekommenderar vi er att ni är snabba, den kommer göras i 50 exemplar och deras tidigare limited edition klockor har sålt slut snabbt.

Men säljs de slut för snabbt, ja då hoppas vi att de kommer fler coola IFL Watches varianter på fler olika Orismodeller i framtiden.

Vi tog också tillfället i akt och filmade klockan lite för att ni som läser skall kunna få en känsla av hur den ser ut i mer aktivt användande och rörelse. Spana in videon nedan och kommentera gärna med vad ni tycker om klockan.