Hands-On: Tudor BlackBay 58 GMT Review

Äntligen har vi fått klämma och känna mer en en kortis som vi fick under Watches & Wonders på Tudors absolut mest populära klocka för tillfället. Nämligen Tudor BlackBay 58 GMT och vi skall faktiskt gör en rejäl genomgång av den, båda här på hemsidan men också genom en youtube review för att ge er den bästa möjliga uppfattningen om klockan.

Tudor BlackBay 58 GMT på handleden

Att ha en Tudor 58a på handleden är en fröjd, alla som testat en vet om de, en dykare på 39mm är nog en av de mest bekväma storlekarna att bära. Och att man får in så mycket klocka på dessa 39mm är faktiskt lite ovanligt. Oftast är GMT versioner lite större, tjockare och lite mer helt enkelt. Men här har man fått in det på troligen en av de mest populära klockmodellerna senaste åren i form av Tudor modell som kallas 58an.

tudor blackbay 58 gmt

Klockan i dagsljus

Att testa en klocka i en butik eller kanske i en studio är en sak. Men att se klockan ute på stan eller i dagsljus, allra helst lite molnigt men ändå dagsljus är ofta en fröjd. De är sällan de sänker upplevelsen utan oftast stärker det upplevelsen.

Vi testade denna klocka mitt under högsommaren och det är helt klart en klocka som passar året runt. Men känslan är nog kanske ändå att just den svarta bezeln inte riktigt sprakar till som den röda delen eller för den delen när man testat klockor med en blå röd ring. Denna såkallade Coke bezel känns lite mer vintrig och bidrar nog till retro känslan.

tudor blackbay 58 gmt hands on
Tudor BlackBay 58 GMT hands on

Design och byggkvalitet

När det gäller design och byggkvalitet levererar Tudor Black Bay 58 GMT verkligen på alla fronter. Boetten är på 39 mm, vilket gör den perfekt för både större och mindre handleder. Den är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, som både känns och ser robust och hållbart ut. Finishen är en kombination av polerade och satinbelagda ytor, vilket ger klockan ett elegant och sofistikerat utseende.

En av de mest iögonfallande detaljerna är den svart och vinröda bezel-ringen. Denna färgkombination ger en snygg kontrast och en vintagekänsla som är både modern och tidlös. Den är gjord av anodiserat aluminium, vilket säkerställer hållbarhet och färgbeständighet över tid.

Safirglaset som täcker urtavlan är välvt, vilket inte bara ser lyxigt ut utan också ger extra skydd mot repor och stötar. Kombinationen av den välvda formen och den högkvalitativa konstruktionen bidrar till den övergripande premiumkänslan hos klockan.

Byggkvaliteten är verkligen på topp. Allt från länkarna i det 3-länkiga “nitsnitt” armbandet till det robusta TUDOR “T-fit” spännet är genomtänkt och välgjort. Den här klockan känns som att den kan tåla nästan vad som helst, samtidigt som den ser fantastiskt ut på handleden.

Tudor Black Bay 58 GMT är verkligen en välkonstruerad klocka som kombinerar funktion och stil på ett imponerande sätt. Varje detalj är noggrant utformad för att ge både estetiskt tilltal och praktisk användning, vilket gör den till en utmärkt följeslagare för både vardagsbruk och speciella tillfällen.

tudor blackbay 58 gmt
Tudor BlackBay 58 GMT

Sammanfattningsvis

Tudor Black Bay 58 GMT – Specifikationer

EgenskapDetalj
ReferensnummerM7939G1A0NRU-0001
Pris50 750 kr
Boett39mm rostfritt stål med polerade och satin ytor
Tjocklek på boett12.8mm
Luggbredd20mm
UrverkManufacture Calibre MT5450-U (COSC och METAS-certifierad)
Typ av urverkSjälvuppdragande mekaniskt med bidirektionell rotor
Kraftreserv65 timmar
KronaSkruvbar krona i rostfritt stål med TUDOR-ros i relief
VattentålighetVattentät till 200m (660 fot)
Bezel24-timmars bidirektionellt roterbar bezel i rostfritt stål med svart och vinröd anodiserad aluminiuminsats
UrskivaSvart, välvd, med guldapplicerade timmarkeringar
GlasVälvd safirglas
Armband3-länkigt “nitsnitt” rostfritt stålarmband med polerade och satin ytor och TUDOR “T-fit” spänne

En fulländad video review

Vi försöker skapa bästa möjliga förutsättningarna för er att skapa er en uppfattning om klockan vi fått testa vilket är anledningen vi också gjort en youtube review. Inte vår specialitet men här är iaf klockan i lite fler vinklar och där får ni höra vår brutalt ärliga åsikt.

Är ni intresserade bläddra bland andra klockor och kanske lära er om de bästa dykarklockorna under 25 000kr gör det här.

Andra Tudor Black Bay 58 – Variationer

ModellBoettArmbandPris
Black Bay 58 GMT39mm stålboettGummiarmband48 400 kr
Black Bay 58 18K39mm gulguldsboettGuldarmband353 500 kr
Black Bay 58 Bronze39mm bronsboettLäder eller tygarmband53 700 kr
Black Bay 58 18K (Grön)39mm gulguldsboettLäder eller tygarmband198 600 kr
Black Bay 58 92539mm silverboettTaupe urskiva51 350 kr
Black Bay 58 – Svart & Blå39mm stålboettTygarmband40 700 kr
Black Bay 58 – Svart & Blå39mm stålboettStålarmband44 250 kr