Exklusiva Klockor

Klockor kommer i alla dess olika former, billiga, dyra, runda, fyrkantiga, guldiga och stålfärgade. Dock är något som många förknippar klockor med, just de exklusiva klockorna som finns runt om i världen.

Dessa klockor är onekligen väldigt spännande och något som drar till sig mycket uppmärksamhet när man cirkulerar på forum, Instagram eller websidor när man tittar på just klockor.

Exklusiva klockor är en definition vi inte riktigt är helt säkra på vad det betyder men vi kommer i denna artikel försöka ta en liten annorlunda tappning på det.

Rolex, störst av de exklusiva klockorna

Rolex är ett märke som man inte kan gå förbi om man skall prata om exklusiva klockor. Det är märket med stort M och exklusivitet är nog det de flesta tänker på när man tänker på märket Rolex. Dock skall man veta att många av deras modeller inte är skapade för att vara den statussymbol det är idag, utan de har faktiskt startat som ett verktyg, och just rolex var bland de bästa på att skapa dessa verktyg som visade tiden. Just dessa har dock tagit en vänding och är idag mer utav en exklusiv klocka än ett verktyg.

Longines, Exklusiva klockor med fina material

Longines är ett märke vi på klockfeber anser vara ett av de exklusiva klockmärkena där ute. Inte minst för att de har lång historia, men framför allt för att de är duktiga på att jobba med pärlemortavlor, diamater på index och massiv med andra detljer som gör dem extra exklusiva.

Exklusiva klockor tack var sin färg

Ja som vi nämnde initialt i detta inlägg behöver inte en klocka vara dyr bara för den anses exklusiv. Vi kan tycka att en klocka kan ha en exklusiv framtoning även om den är billigare. Här ser vi ett exempel på en Seiko 5 klocka som visserligen bara är guldfärgad men ändå är en klocka som kan ha en rätt exklusiv framtoning

Exklusiva klockor med avancerade urverk

En annan anledning till att vi kategoriserar vissa klockor som exklusiva är ju såklart på grund av vad som finns bakom tavlan till klockan. Alltså urverket. Det är något som många lägger stor vikt vid och som är ytterst relevant vid köp av en klocka, att den har ett robust urverk som tål mycket och är möjligt att serva. Oris hamnar här på grund av deras Calibre 400 urverk som kommer i flera olika tappningar här till vänster i form av ett Calibre 401 som betyder att urverket är manuellt. Detta urverk har tagit klockvärlden med storm och gjort att Oris nu steppat upp det rejält och nu också kategoriseras som en av de stora spelarna bland de exklusiva klockorna.

Avslutningsvis gällande de exklusiva klockorna

Avslutningsvis vill vi bara säga att vi med detta avsnitt om exklusiva klockor ville visa på bredden det finns i klockvärlden, en klocka kan vara exklusiv på massvis med olika sätt och det hoppas vi att ni har tagit med er från dagens läsning.

Har ni synpunkter åsikter eller tankar eller bara vill snacka lite om klockor, skicka ett mail till info@klockfeber.com

Och vill ni läsa mer, missa inte vårat inlägg om Seiko 5 och de olika modellerna som finns inom den världen.

Vad är en Exklusiv klocka?

Definitionen av en exklusiv klocka är inte solklar, det vi vill belysa med denna artikel är att en exklusiv klocka kan vara många olika saker för olika personer

Vad kostar en Exklusiv klocka?

Ja samma svar här, du kan få en klocka som känns exklusiv för allt från 100kr till 100 000kr

Kan man köpa exklusiva klockor online?

Självklart, välj bara ut en seriös klockbutik online så är det inga som helst problem att beställa det via nätet. Spana in vår startsida ser du de butiker vi rekommenderar