Cristopher Ward C65 Dartmouth review

Ännu en gång har vi fått ären att spana in en klocka i detalj genom att bära den en vecka och sedan sammanfatta en review av den.

Denna gång fick vi möjligheten att testa en av klockorna från Cristopher Ward, nämligen en av deras retro dykare som heter C65 Dartmouth.

Låt oss då dyka ner lite djupare i själva klockan och dess detaljer.

Cristopher Ward C65 Dartmouth Review/Unboxing 2
Cristopher Ward C65 Dartmouth Review/Unboxing 2

Initial känsla

Klockan är som ni ser ett solklart exempel av en dykare som flörtar med den lite med klassiska retrostilen samtidigt som den har alla attribut som en ny modern klocka bör. Detta är en stor del till varför vi gillar den så mycket som vi gör. Den har sin matt svarta tavla med, benvita, eller ja nästan beiga index vilket bidrar till retrolooken.

Cristopher Ward C65 Dartmouth clasp
Cristopher Ward C65 Dartmouth clasp

Spännet

Detta är en av de saker som är väldigt charmigt med nya moderna klockor med vintage look. Den är otroligt robust, du kan alltså få en klocka med en look från gamla tider. Men med egenskaper såsom microjustering för absolut bästa komfort. Detta tycker vi är en grym mix av de bästa från två världar.

Cristopher Ward C65 Dartmouth steelstrap
Cristopher Ward C65 Dartmouth steelstrap

Bandet

Klockan kommer som vissa av er kanske redan vet ofta på ett läder/canvas band. Men säljs också på länk, vilket vi föredrar. Klockan dock är ett riktigt stap monster de är ingen tvekan om och speciellt inte eftersom de har sina supershyssta quick relase spring bars vilket gör det barnsligt enkelt byta band också.

Cristopher Ward C65 Dartmouth closeup
Cristopher Ward C65 Dartmouth closeup

Sammanfattningsvis

Ni har säkert förstått redan nu att vi gillar klockan. Det är framförallt den otroligt robusta känslan som man får av den som vi gillar extra mycket. Stilen är klockren, det som vi gärna skulle sett är att klockan faktiskt skulle kunna vara 40 eller till och med 39mm vilket skulle ge den absolut sista touchen för att få en 100% ig retro känsla. Men tack vare dennes tjocklek så räddar man de, känslan är fortfarande att klockan inte är så stor som 41mm. Avslutningsvis skulle vi vilja säga att vi är djupt imponerade av Christopher Ward som märke, de har växt snabbt och gör idag väldigt väl respekterade klockor som uppenbarligen vi också föll för pladask nu när vi äntligen fick testa en.

Vi har också valt att fortsätta jobba med rörligt material även för att ni läsare skall kunna få en bild av hur klockan ser ut i olika ljus men även på armen. Spana in videon på youtube nedan.

Hur stor är Cristopher Ward C65 Dartmouth?

Cristopher Ward C65 Dartmouth är 41mm i diamater, men upplevs ej så stor då den är 11,55mm tjock och lugg till lugg måttet är 47,1mm

Finns det flera band till Cristopher Ward C65 Dartmouth?

Klockan kommer vanligtvis idag på läderband men finns såklart flera alternativ såsom denna stålarmband men också läder/canvas

Vart kommer Cristopher Ward ifrån?

Märket har sitt ursprung i England där de designas, men de produceras i Schweiz.