Certina DS Action Diver 38mm

Detta är klockfebers första recension av ett nysläpp och det gör vi av en av våra absoluta favoriter den grymma Succen av Certina DS Action Diver 38mm.

Dagens Certina DS Action Diver 38mm

Certina DS Action Diver 38mm blå

Den blå versionen är den mest klassiska nysläpper från Certina, de har alltid gillat att släppa blå dykare och det gör dem bra. Därför tycker vi det är roligt att man fortsätter denna trend med det man gör bäst. Att man ger sig in på att göra mindre klockor är något spännande, jag som gillar små klockor tycker det är fantastiskt såklart men de som gillade de gamla 43mm blir kanske besvika, men som tur är kan man fortfarande knappa hem den gamla versionen fortfarande och även läsa lite om den här nedan.

Certina DS Action Diver 38mm Guld och stål

Att certina på riktigt börjar göra klockor i guld stål färg, även kallat two tone är inte helt nytt från deras sida, men att det är den man marknadsför mest är roligt, det tyder på att man verkligen är seriös med sitt nya fokus och detta tror vi på klockfebr kommer bli en otrolig hit. De har även en verion med en grön bezel ring, inget vi sett i verkligheten ännu men något som ser otroligt coolt ut på bild. Åter igen något vi gillar att se hos Certina.

Certin DS Action Diver Powermatic 80 2

Certina DS Action Diver 38mm Urverk

Vi brukar inte ofta prata urverk här på klockfeber då vi inte är några mästare på det. Dock vet vi en del om just PowerMatic 80 verket, det är ett modiferat ETA urverk som man på Swatch Group har skruvat upp prestandan på en del. Det som är roligt är just att man har en powerreserv på 80 timmar vilket är en sak som är väldigt påtagligt för oss användare. Vanligvis stannar klockan efter 1-2 dagar, men denna kommer hålla sig igång längre än 3 vilket är väldigt påtagligt ifall man bär en annna klocka några dagar, då tickar denna på fortfarande medans många andra även dyrare klockor redan hunnit stanna.

Certina DS Action Diver Box 1

Certina DS Action Diver 38mm Box occ Certifikat

Lite snabbt kan vara kul att se hur klockan presenteras i form av box, certifikat och manualer. Boxen är robust och i en bra storlek, certifikatet också bra. Något som certina gjort länge är deras väldigt små roliga manualer som ser ut som små miniböcker, det fortsätter man med vilket vi tycker är väldigt snyggt.

Certina DS Action Diver Specifikation

Klockfeber Rating (Tempratur)8 (av 1-10)
UrtavlaSvart eller Blå
Diameter38mm
GlasAntireflexbehandlat Safirglas
Tjocklek12 mm
BoettRostfritt stål
Boett färgSilver / Guldfärgat
ArmbandRostfritt stål (Guldfärgat)
Armband färgGuld, Silver
Armbands bredd19 mm
VattentätJa
Klassifikation30 Bar – 300m (dykning med syrgas)
UrverkAutomatverk
KaliberPowermatic 80.611
DatumJa

Historiska Certina DS Action Diver

Certina DS Action serien har betydligt fler olika modeller i sitt sortiment men här har vi valt att focusera på just själva dykar klockorna i serien. Certina DS Action Diver är en modell som har funnits med i många år, den har funnits i olika storlekar, olika färger samt både med Quartz och Automatiskt urverk. Vi kommer nedan att gå igenom dessa två olika modeller båda quartz samt den automatiska.

CERTINA DS Action Diver Powermatic 80

Detta är den automatiska av de olika företrädarna och är 43mm i diameter och finns i blå och svart, den svarta finns i flera limiterade verioner med olika färgglada sekundvisare. Dessa har alla varit en otrolig succe både hos oss klocknördar men även hos de som skaffat sig sin första klocka. Denna klocka är försedd med ett Powermatic 80 urverk som har 80 timmars powerreserve vilket är väldigt mycket för en klocka i denna prisklass. Klockan är väldigt robust i sitt urformande vilket nog är anledningen till dess stora tidigare succe.

CERTINA DS Action COSC e1612172912557
Klockor från Certina

CERTINA DS Action Quartz

Certina DS Action Quartz kommer i de något nättare 41mm i diamater och även en något tunnare boett vilket passar oss med lite smalare handleder perfekt. Vi på klockfeber tycker också det är roligt att man vågar göra dykarklockor i helt grön färg och att man inte låter Rolex Hulk ha ensamrätt på detta fenomen.