BOOM Watches

BOOM Watches är ett svenskt klockvarumärke som har funnits sedan den första kollektionen färdigställdes under sommaren 2016. Den första leveransen av klockor från BOOM Watches skedde okt-nov 2016 samt en bredare produktlansering som skedde på Köpenhamns Modemässa i början av februari 2017. BOOM Watches har tidigare genomfört framgångsrika Crowdfundingkampanjer på FundedByMe och arbetar med flera olika influencers och flera personer som gärna vill bli ambassadörer för BOOM Watches. Bolaget har tidigare aviserat att de får in nya förfrågningar löpande från olika delar av världen.

Det finns ett stort intresse att skapa sin egna personliga klocka och BOOM Watches erbjuder ett unikt koncept för individer med önskan om att vara unika. De tror på individen och ger kunder möjligheten att skapa sin egna unika klocka.

Bakgrund till BOOM Watches

Niklas Dahlgren tillsammans med sin vän Daniel startade resan och målet om att skapa en klocka som tar hänsyn till både funktionalitet, kvalitet och varje individs individuella stil. Kravlistan var lång; Hög kvalitet, solid konstruktion och fokus på hållbarhet. Båda upplevde att klockindustrin hade börjat stagnera och de befintliga aktörerna tog inte längre hänsyn till kundernas behov. Det hela bottnade i bristen på valmöjligheter och att kunden alltid ställdes inför valet; funktionalitet eller design. Konceptet modeklockor var i sin linda och vid det tillfället fanns det endast ett fåtal varumärken som definierade sig som modeklocka.

Året var 1999 och Niklas Dahlgren hade precis kommit hem till sitt hotellrum i Luleå efter en lång dag ute på fält. Men denna kväll var annorlunda. En viss frustration hade börjat växa inom honom, varför är denna typ av produkt så begränsad i sitt utförande? Hur kan en klocka kallas för modeklocka, om den ser lika ut år efter år? Är det mode?