Nordberg Watches Skagerrak

Nordberg är ett Svenskt klockföretag som startades 2020 och lanserade under februari sin förta klocka Kattegatt, den klockan såldes slut under första veckan. Sedan dess så började arbetet med Skagerrak direkt eftersom intresset varit så stort.

IMG 3156 1

Skagerrak Specifikationer

Skagerrak Night edition har en mattsvart tavla med den distinkta Nordberg gula visaren som man även kunnat se i den tidigare modellen Kattegatt.

Boetten är 39mm och klockan har safirglas på både framsidan och baksidan då den är öppen så man kan se urverkets rörelser vilket alltid är roligt för den klockintresserade men också utbildande för de som ej sett en rotor arbeta.

IMG 3501 1

Bandbyte

Eftersom vi älskar bandbyten här gillar vi såklart Skagerraken då det är en klocka som många andra också nämnt passar på flertalet olika band, vi testade den på läder, nato men även perlon som ni ser på bilden bredvid. Mycket bra, och med sina 18mm lugg bred kan man få användning för sina vintage band och vi tror även ett canvas skulle passa klockan otroligt bra.

IMG 3327

Vattentålighet

Klockan har trots sin öppna baksida med sikt rakt in i urverket en vattentäthet på 100m vilket inte går att jämföra med riktiga dykarklockor på 300m men en fullt tillräckligt funktion för de flesta och detta har vi såklart testat, detta är den klocka som jag faktiskt badat mest med av alla mina klockor för att testa den ordentligt. Den har klarat av båda saltvatten, sötvatten men även ett gäng dopp i lite olika klorpooler.

Kickstarter logo
https://www.kickstarter.com/projects/nordbergwatches/nordberg-skagerrak-swedish-automatic-watch?ref=discovery

Nordberg Skagerrak på Kickstarter

Nordberg Skagerrak kommer att lanseras på kickstarter den 15 Juli, och det kommer alltså vara där man köper sin Skagerrak. Det betyder alltså att man backar projektet och att klockorna kommer komma till dig något senare under året och planeringen ser ut som att klockorna kommer till dig som backat under November 2021 men det betyder också att man kan vara först och få ett förmånligt pris.

Klockan kommer kosta 2995kr i early bird pris för de allra första vilket känns som en väldigt prisvärt alternativ och en bra utmanare till många av de traditionella instegsklockorna.

Vi avslutar med en bild när Skagerraken fick följa med till en liten stad utanför Helsingör i Danmark där den också fick vara med om sitt första dopp i havet.

Nordberg Skagerrak Night
Nordberg Skagerrak Night

Vad kostar Nordberg Skagerrak?

Nordberg Skagerrak kostar 2995kr för de första som backar projektet på Kickstarter

Vart köper man Nordberg Skagerrak?

Klockan kommer att lanseras via plattformen Skickstarter

Vart kommer Nordberg Watches ifrån?

Företaget är baserat i Göteborg