Christopher Ward The Twelve Halo: En ny Ikon

När det kommer till att införliva lyx och hållbarhet i en klocka, kan man inte ta några chanser. Så är fallet med The Twelve Halo från Christopher Ward. Den här klockan är helt enkelt värd sitt pris och sitt rykte.

En Christopher ward med guld

Först och främst måste vi prata om guldet. På bezeln av The Twelve Halo använder Christopher Ward massivt 18-karat (5N) roséguld. Det är tillräckligt rent för att se och kännas lyxigt, samtidigt som det är mer hållbart än 24-karats guld. Det är som att ha en bit av ren elegans runt handleden.

Boettens form

Men det är inte bara guldet som imponerar. Bezeln på The Twelve Halo har en unik 12-sidig, mångfacetterad design som har blivit fullständigt polerad. Detta ger en härlig kontrast till de borstade ytorna på urtavlan och boetten. I själva verket är bezeln och dess form inspirationen bakom klockans namn, “Halo.”

Christopher Ward The Twelve Halo svart
Christopher Ward The Twelve Halo svart

Urtavlan på The Twelve Halo är lika extraordinär. Den finns i borstad silver (rhodium) eller svart, och varje element, inklusive index, räknare och datumfönster, har tagits bort, vilket resulterar i en urtavla som endast rymmer de lysande visarna, den applicerade logotypen (i roséguld) och orden “Automatic” och “Swiss Made” präglade på ytan. Det är en design som verkligen lyfter fram bezeln i guld.

“Det är inget som vi har gjort tidigare,” säger designer William Brackfield. “Bezeln har blivit fullständigt polerad för att ge mer glans och lyster. Urtavlan är fri från all ornamentik och är utformad för att rikta bäraren’s uppmärksamhet mot den gyllene bezeln – därför ‘Halo’.”

Vid 36 mm är boetten en hyllning till 1970-talets klockor och dess storlek gör att den passar både män och kvinnor. Precis som med andra klockor i The Twelve-serien har boetten blivit borstad, polerad och sandblästrad för en imponerande finish. Vänd på den, och den 12-sidiga boettbaksidan låter dig se djupt in i Sellita SW200-1-uret med sin elaboré-finishade rotor.

Christopher Ward The Twelve Halo vit

Men en klocka så vacker har ingen rätt att vara hållbar, eller hur? The Twelve Halo är byggd för att tåla påfrestningar och är vattentät ner till 100 meter. Det är en klocka som inte bara ser fantastisk ut, den är också redo för äventyr.

Priset för Christopher Wards senaste The Twelve klocka

Och nu till det bästa av allt, pris och tillgänglighet. The Twelve Halo kommer i två varianter, en med en svart urtavla och en med en silverfärgad urtavla. Oavsett vilken du väljer är du beredd att investera i en klocka som verkligen är en ikon. Priset är konkurrenskraftigt, men när du har The Twelve Halo runt din handled kommer du snabbt att inse att den är värd varje krona.

Sammanfattningsvis är The Twelve Halo en klocka som imponerar på alla nivåer. Dess guldbezel, unika design och överlägsna hållbarhet gör den till en investering som du kommer att njuta av under många år framöver. Så varför vänta? Skaffa din egen The Twelve Halo och upplev lyxen och elegansen varje dag. Det här är inte bara en klocka, det är en livsstil.

EgenskapSpecifikation
ModellThe Twelve Halo
Material/FinishStålboett, 18-karats (5N) roséguldsbezel
UrtavlefärgerBorstad silver (rhodium) eller svart
Boettdiameter36,00 mm
Boetthöjd9,95 mm
Länk till länk40,8 mm
Boettvikt61 g
KristallPlatt safirglas
Vattentäthet10 ATM (100 meter)
UrtypAutomatiskt
UrverkSellita SW200-1
Urverkets diameter25,60 mm
Urverkets höjd4,60 mm
Frekvens4 Hz / 28 800 vibrationer per timme
Power Reserve38 timmar
Juveler26
Tolerans-20/+20 sekunder per dag
Denna tabell ger en översikt över de viktigaste specifikationerna för The Twelve Halo-klockan och kan vara till hjälp för potentiella köpare som letar efter detaljer om klockan. Är du intresserad av andra klockor med intrehrerade armband rekoemmnderar vi dig att du läser på mer om Tissot PRX här.