Cartier Santos

Cartier Santos är en av de klockmodeller som anses mest klassiska och tidslösa. Modellen finns i flera versioner, storlekar och färger. Här kommer vi att gå igenom de aktuella utbudet av Cartier som finns i butikerna.

Santos modellerna kommer idag i två olika modeller som herrklockor, det är Santos De Cartier serien samt SANTOS-DUMONT DE CARTIER, vi kommer visa lite exempel på dessa varianter nedan.

Santos De Cartier är de senaste i Cartier Santos Serien

Cartier Santos - Santos De Cartier Blå
Cartier Santos – Santos De Cartier Blå

Santos De Cartier – Blå

Referens: WSSA0030

Denna klockan är den perfekta interaktionen mellan det nya och de gamla, modellen har många år på nacken, färgen på tavlan är något mer nytt för Cartier, denna har blivit extremt populär och vissa har gått över listpris när de säljs på andrahandsmarknaden. Referensen på denna modell är

Cartier Santos - Santos De Cartier Vit
Cartier Santos – Santos De Cartier Vit

Santos De Cartier – Vit

Referens: WSSA0029

Den vita modellen med de blå visarna är de mest klassiska av Cartiers Santos modeller tillsammans med nästkommande modell. Klasiskt är ett ord som man inte kan använda för mycket när man pratar Cartier Santos, denna är helt enkelt fantastiskt fin. Storlekar har den funnit i flera olika vilket gör den kan anpssass till de flesta olika personer.

Cartier Santos - Santos De Cartier Two Tone
Cartier Santos – Santos De Cartier Two Tone

Santos De Cartier – Two Tone

Referens: W2SA0016

Two Tone är något som många kopplar samman Cartier Santos modellerna med, detta då man hållt på med detta upplägg länge och finns extremt många äldre modeller med denna färgkombination, de äldre är ofta väldigt små men väldigt eleganta och speciellt i guld.

Cartier Santos - Santos De Cartier Rose
Cartier Santos – Santos De Cartier Rose

Santos De Cartier – Rose Gold

Referens: WGSA0019

Att prata Cartier Santos utan att nämna deras helguldsvarianter känns inte okej. De är duktiga på att använda guld som material och de gör de bra. Dock blir det som alltid ett otroligt dyrt material att arbeta i så man får betala för materialet vilket gör att man ser betydligt färre helguld jämfört med stål och two tone varianterna.

SANTOS-DUMONT DE CARTIER – Nättare modell i Cartier Santos serien

Cartier-Santos-Dumont-Blå
Cartier-Santos-Dumont-Blå

Cartier Santos Dumont

Referens: WSSA0022

Cartier Santos Dumont är en lite mer nättare modell, detta har en hel del att göra med att de drivs av lite annat urverk, den kommer både som quartz samt manuella urverk vilket gör den lite mer tillgänlig och eftersom de ej har någon sekundvisare blir den vädligt clean och man slipper se tickandet ifall man ej gillar det

Cartier-Santos-Dumont-Rose-Gold
Cartier-Santos-Dumont-Rose-Gold

Cartier Santos Dumont Rose

Referens: W2SA0017

Såklart görs även Cartier Santos Dumont i olika guld varianter, här har vi en med manuellt urverk samt guld i bezeln vilket gör de mycket snyggt.

När lanserades Cartier Santos?

1911

Vilket urverk har en modern Cartier Santos?

De finns i helt Automatiska In-house verk, men även quartz och manuell version.