Att studera, en väg till klockintresset

Skärmavbild 2022 08 28 kl. 17.10.08

Att intresset för klockor är högt hos oss på klockfeber och hos våra läsare är ingen tvekan om. Men hur våra klockintressen har uppkommit varierar väldigt mycket. Vissa har föräldrar som är intresserade, vissa har kompisar och andra kanske gräver sig ner i intresset via internet, men det finns även många som intreserar sig via studierna. Ja då tänker vi oss inte bara via utbildingarna som är inriktade på urmakeri utan även andra typer av universitet är helt klart ett ställe där många lär sig uppskatta urmakarkosnsten och gräver sig ner i klockornas värld, vissa på grund av ekonomin kring klockor och som ser det som investeringar hos ekonomi studenterna, men även ingenjörerna dyker ibland ner och intresserar sig för konsten i mekaniken och konsten att visa tiden med hjälp av häfitg ingenjörskonst.

Vägen till klockintresset är som vi nämnde olika, och likaså är vägen till universiteten och högskolerna runt om i landet skiljer sig bland studenterna. Något som blivit mer och mer populärt och vanligt sätt är just via högskoleprovet, detta är ett sätt när betygen från gymnasiet inte räcker till är det väldigt bra att man kan via högskoleprovet ändå ta sig in på samtliga utbildningar runt om i landet.

Högskoleprovet är ett väldigt intensivt och svårt prov, som genomförs två gånger per år en gång på hösten och en på våren. Detta testet utförs under en heldag och består av fem provpass och åtta olika delar med totalt 160 uppgifter. Den store uppdelningen som de flesta pratar om är de olika delarna i form av en kvantiativ del och en verbal del, detta är också min personliga uppdelning då när jag stod själv inför högskoleprovet var det dessa delar jag klurade på. Jag hade väldigt enkelt för den kvantiativa delen och kunde gång på gång leverera ett resultat jag blev mycket nöjd med, men när det för mig kom till den verbala delen oavsett vilken av de olika verbala delarna som kom blev resultatet annorlunda.

Det naturliga valet blev då att inte försöka lägga fokus på kvantiativa delen för mig utan att förvättra de verbala delarna var givet. Att plugga till högskoleprovet då gjordes via tunga böcker med mycket information men svårt att sålla mellan och få ut något bra av det.

Idag finns det betydligt mer effektiva sätt att studera till högkoleprovet, och ett av de mest populära sätten vi fått höra om är just via Högskoleprovguidens onlineutbildingar. Det är en tjänst som funnits med länge och utbildat ett enormt antal framtida studenter genom högskoleprovets luriga väg. Det som vi gillar med deras tjänst är att den finns som gratisversion men även med tillhörande VIP tjänster för den som vill få extra coaching. Detta är enligt oss en av dagens mest effektiva som smarta vägar för dig som vill besegra högskoleprovet. Därför vill vi rekomendera er som står inför denna utmaning att besöka hpguiden.se och spana in deras olika erbjudande för just dig.

Och sist men inte minst, lycka till på provet 🙂